Caspian III

Perustiedot

Rotu Suomalainen puoliverinen
Rekisterinumero VH18-031-0125
PKK id

Sukupuoli Ori
Syntymäaika  10.01.2018, 3v
Väri Tummanrautias
Säkäkorkeus 165cm
Kasvattaja Inna, VRL-05322
Omistaja Possiikeri, VRL-07313
Kotitalli Possiikerin Virtuaalihevoset
KO VaA RE 120cm, yleispainote

Luonnekuvaus

Rautias ori tanssahtelee pää kaarella sen hoitajan yrittäessä taluttaa sitä tarhan ohi. Tarhassa komeaa oria seuraa silmät tarkkana kaksi tammaa. Ori pärskähtää ja nykäisee riimunnarua. Hoitajan tasapaino pettää ja hän on kaatua maahan. Ilmoille lentää muutama tarkkaan valittu kirosana.

Hormonit hyrräävät! – Se on takuuvarmaa tämän orin kanssa! Caspian on hieman tulisieluinen, periksiantamaton ja kova tammojen perään. Se ei luonteensa puolesta ole ihan joka ihmisen hevonen, mutta ne, jotka sen kanssa tulevat juttuun sanovat, että se on äärimmäisen lojaali ja hyvä ystävä. Caspianin kanssa saa kuitenkin tehdä paljon töitä, eikä ori anna mitään ilmaiseksi.

Ratsuna Caspian on kuumahko, mutta äärimmäisen osaava. Se on ehkä hieman turhan raskas ratsastajan käsille ja kovasuinen. Silti sitä pitäisi yrittää ratsastaa mahdollisimman kevyesti ja työstää oria olemaan kevyempi kuolaimella. Haastavaa! Mikään helppo ratsu Caspian ei olekaan, mutta äärimmäisen palkitseva jos yhteistyö sen kanssa alkaa sujua. Nimittäin tästä orista on vaikka ja mihin, eikä sen taidot ihan heti lopu kesken, jos ratsastaja vain tietää mitä pyytää. Ori on näyttävä hevonen niin kouluradoilla kuin esteilläkin ja sillä on paljon energiaa ja eteenpäinpyrkivyyttä.

Muiden hevosten tarhakaveriksi Caspiania ei kannata useimmiten ajatellakaan. Etäämmältä se seuraa mielellään muiden hevosten menoa – ja varmasti tekisi mielellään tuttavuuttakin, jos vain saisi – mutta muut hevoset eivät yleensä orista hirveästi välitä. Tai ehkäpä joku tamma sen voisi hyväksyäkin, mutta Caspianin liehittely-yritykset kyllä tunnetaan! Sitä ei siis parane tarhata tamman kanssa, ellei varsa ole toivottu lopputulos tai tarhaaja pomminvarma tamman seuraavasta kiimasta. Ruunien kanssa Caspian isottelee ja tulee harvemmin toimeen, mutta on sille joskus löytynyt riittävän alistuva, rauhallinen tarhakaverikin. Oriiden seuraan tätä herraa ei uskalla laskea, sillä tappelu on lähes pomminvarma lopputulos

Hoitajalleen Caspian on lojaali ja rakastava ystävä. Se nauttii pitkistä hetkistä harjailun parissa ja antaa satuloida ja suitsia helposti, kunhan tuntee hoitajansa riittävän hyvin. Talutettavana se ei siltikään ole helppo, sillä sen on esiinnyttävä jokaiselle vastaantulevalle hevoselle, etenkin tammoille, eikä se välitä siitä, kuka sen eteen tulee ja milloin. Taluttajalta vaaditaan siis napakkaa otetta ja hyviä hermoja.

Sukutaulu

I.  Leafocean Zei, VH13-031-0494 II. PoltergeistVH13-044-0196 III. Bring On The Young, evm
ruunikko holstein 165cm
IIE. Song For Sienna, evm
rautias holstein 163cm
IE.  Belinda GERVH13-011-0331 IEI. Octavius IV, evm
musta hannover 170cm
IEE. Blue Ballet Chaos, evm
ruunikko hannover 162cm
E. Sassenach, VH16-031-0871
KTK-II
EI.  Trevis Amado, VH16-031-0375 EII. Vipond, evm
voikko FWB 168cm
EIE. Trevis Agata, evm
ruunivoikko FWB 172cm
EE. Hazelnut Crust, VH15-202-0014
KTK-II, YLA2, Fn, VIP MVA
EEI. Calling Ivory, evm
tummanruunikko EWB 164cm
EEE. Copperheart, evm
ruunivoikko EWB 167cm

Jälkeläiset

00.00.2000  t./o./r. Nimi – i. Nimi- Nimi

Kilpailut

 

Päiväkirja

 

00.00.2000 – Otsikko – Kirjoittaja

blaa blaa

Virtuaalihevonen / a sim-game horse