Crimson Katana

Mallikuva © Bundy-Stock

Perustiedot

Rotu Suomalainen puoliverinen
Rekisterinumero VH18-031-0051
PKK id #PKK2581

Sukupuoli Tamma
Syntymäaika  12.11.2017, 4v
Väri Musta
Säkäkorkeus 170cm
Kasvattaja Ada (VRL-03880)
Omistaja Possiikeri, VRL-07313
Kotitalli Possiikerin Virtuaalihevoset
KO GP, RE 100cm, koulupainote

Luonnekuvaus

Suuri musta puoliverinen ravaa laitumella pärskien. Se liikkuu sulavasti ja eloisan näköisesti. Hetkeksi se pysähtyy ja haistelee ilmaa.

Katana on hevonen, jonka kanssa saa olla koko ajan menossa. Se ei malttaisi pysähtyä paikalleen hetkeksikään. Sen olemus tuo mieleen villin ja vapaan hevosen, sellaisen, joka kirmaa päivät pitkät arolla auringon alla. Ehkä yksi syy, miksi tamma tuli meille, on nimenomaan sen luonne. Se on kaunis ja kesyttämätön – haastavaksikin joku voisi sitä sanoa. Mutta kotitallilla me rakastamme sitä suuresti juuri siksi, että se on sellainen kuin on.

Hoitajalleen Katana tuottaa päänvaivaa pyörimällä ja hyörimällä. Se kyllä nauttii harjaamisesta ja muustakin, mutta se ei vain malta pysyä paikallaan. Kun sitä satuloi ja suitsii, niin se on jo puolimatkassa kentälle suorittamaan ratsuntehtäviään. Tamma tarhataan useimmiten laitumelle, jossa sillä on paljon tilaa juosta vapaana ja purkaa energiaansa.

Ratsuna Katana on omistajansa mielestä täydellinen. Siltä ei puutu eteenpäinpyrkivyyttä, vaan pikemminkin jarrut. Silti sen saa hallintaan, kun työstää tarpeeksi myös hitaita liikkeitä, vaihtoja ja pysähtymisiä. Tamman saa myös kokoon täydellisesti, kun riittävästi yrittää ja antaa sille aikaa. Kouluhevosena tamma on erinomainen, kunhan se malttaa keskittyä ja kuunnella ratsastajaansa. Aluksi onkin hyvä ehkä päästellä hiukan ylimääräisiä energioita joko maastakäsin tai sitten satulasta reippaasti ravaillen ja tehden runsaasti askellajin vaihtoja. Vaikka meillä Katana toimiikin enimmäkseen kouluhevosena ja siitoseläimenä, niin jos hevonen saisi itse valita, se lähtisi joka kerta maastoon. Uudet maisemat, kevyt iltatuuli ja aurinko lämmittämässä selkää – siitä on Katanan täydellinen päivä tehty.

Sukutaulu
suku 4-polvinen

I. Kallan Vermilion, VH17-031-0331
Fn, KTK-II
II. Rägbys Vociferous, VH13-031-0235
Fn, KTK-II
III. Dead Silence WH, VH11-031-0277
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-I, YLA2
IIE. Roansi Grandchamp II, VH11-203-0005
VIP MVA, PP MVA, FF, KTK-II
IE.  Ce’s Furrinalia, VH14-011-0427
KV-II
IEI. Ferdinand HolmesVH14-011-0212
KRJ-I
IEE. Cirion FeraliaVH13-011-0366
KRJ-I
E. JB KatyushaVH16-031-0800 EI.  ScimitarVH12-031-0433
Fn, FF, KTK-III
EII. FlametongueVH04-077-5301
VIP MVA Fn, PP-MVA, KTK-III
EIE. Spirit of ChaosVH06-077-8017 
Fn, PP-MVA
EE. Lush GrenadillaVH13-031-0465
PP-MVA, PKK-V
EEI. Vibrant Gooseberry SoloVH13-031-0249
EEE. ML EbonyVH12-031-0229

KRJ-I, YLA2, PKK-V, PP-MVA

Jälkeläiset

00.00.2000  t./o./r. Nimi – i. Nimi- Nimi

Kilpailut

PKK

14.02.2018 – Jinnilä – Luokka 8. Muu kuva: liikekuva – tuom. Tuulia – KPEM: Realistisuus ”Realistinen väritys, kerrassaan upea hevonen. Tykästyin taustan kauniinväriseen nurmikkoon, joka näyttää ihanan pehmoiselta!”

Päiväkirja

 

05.12.2017 – Kouluvalmennus – Penelopeiea

Katanan kouluvalmennus aloitettiin työskentelemällä ravissa uralla, etsien siitä erilaisia tempoja ja vaihdellen askellusta niiden välillä. Katana oli melko energisellä tuulella, ja liikkui kokoajan hieman liian vauhdikkaasti, välillä ympärilleen pälyillen ja pärskien. Keskittyminen itse työskentelyä kohtaan palasi kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun pyysin ratsukkoa nostamaan laukkaa suurella keskiympyrällä. Ratsukko sai aloittaa myös laukkatyöskentelyn temmonmuutoksilla, joista päädyimmekin näppärästi testailemaan Katanan koottuja askellajeja. Tamma kulki nyt hienosti tasaisella kuolaintuntumalla, ja näytti kuuntelevan ratsastajansa apuja ihailtavan tarkkaavaisesti. Se taipui koottuun laukkaan vaivattomasti, ja pysyi hyvässä pehmeässä muodossa ilman suurta vaivannäköä. Kun laukasta oli löydetty hyvä säädeltävissä oleva perustempo siirryimme testailemaan vaihtoja keskihalkaisijalle. Ensin aloitimme vain yksittäisellä vaihdolla, mutta melko nopeasti aloimme pyytää myös muutaman vaihdon sarjoja. Joka toisella askeleella Katana vaihtoi näppärästi, jokaisella askeleella se vaati ratsastajaltaan jo hieman enemmän vaikuttamista ja nopeaa reagtiokykyä. Saadessaan selkeät avut Katana vaihtoi laukat kuitenkin vaivattomasti, eikä lähtenyt vastustelemaan ratsastajansa apuja. Koska alkutunnista löysimme Katanan laukasta loistavaa kokoamiskykyä, halusin loppuun testailla vielä tamman piruetteja. Ensimmäisellä yrityksellä tamma jäi hieman veltoksi ja piruetti melko laajaksi ja löysäksi, mutta se parani jokaisella yrityksellä. Katana liikkui onneksi kokoajan hyvin energisesti eteen ja teki tehtävät parhaan osaamisensa mukaan, ongelma oli lähinnä apujen hienosäädössä ja oikeassa ajoituksessa. Lopetimme kun saimme aikaan sujuvan ja tarpeeksi napakan puolipiruetin, sillä kaikkiaan musta tamma oli suorittanut tänään oikein hyvällä tasolla. Loppuverryttelyssä tamma saikin liikkua vapaammassa muodossa ja ravailla pidemmällä ohjalla erilaisia ratsastusradan teitä

17.11.2017 – Koulutreeni – Kristian (VRL-10480)

Possiikerin kanssa oli sovittu, että liikuttaisin viikonloppuna pari hänen hevosistaan, jotta hän pääsisi itse hetkeksi vapaalle. Tietäen, miten laadukkaista hevosista oli kyse, olin lupautunut hommaan heti. Mikäpä olisi parempi tapa viettää perjantai-iltapäivää kuin työskennellä hienojen nuorten hevosten kanssa?

Ensimmäinen ratsastettavani oli nelivuotias puoliveritamma Crimson Katana. Possiikeri kertoi, että upea musta oli Kallan Vermillionin jälkeläinen, mikä sai minut todella kiinnostuneeksi. Itselleni oli nimittäin juuri muuttanut vuotias orivarsa samasta isäorista. Rakastuin tammaan heti ensisilmäyksellä ihan luvattoman paljon – ihan kuin olin Verdiinkin, omaan Vermillionin jälkeläiseeni. 170-senttinen musta tanssahteli vierelläni tarhasta talliin, ja pyöri pesarilla minkä ketjuissa pystyi. Tässä hevosessa oli jotain alkukantaista ja kesyttämätöntä, mikä sai minut heti hyvin motivoituneeksi. Kun tällaisen hevosen kanssa onnistui, sai olla kiitollinen jumalille – ja tyytyväinen itseensä.

Heitin sadeloimen sivuun ja harjasin hevosen pikaisesti läpi. Varusteiden kanssa sai hetken taistella, mutta ennen pitkää olimme valmiita siirtymään kentälle. Kevyesti nousin levottoman tamman selkään ja ohjasin sen uralle. Eteenpäinpyrkimystä tältä hevoselta ei tarvinnut pyytää. Vähän kiireinen tamma oli, ja epäluuloinen uudesta ratsastajasta, mutta pikkuhiljaa se hyväksyi tilanteen ja vähensi niskurointia.

Tein paljon käynti-ravi-siirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia, jotta sain nuoren ja energisen ratsuni kuulolle. Alkuun tamma meinasi karata alta raviin lähtiessä, mutta pehmeillä puolipidätteillä sain sen takaisin apujen väliin. Taivuttelin hevosta ympyröillä, jotka pienensin pikkuhiljaa volteiksi. Ratsastin huolella jokaisen kulman ja kaaren, ja loppua kohti hevonen työskenteli eteenpäin kaahottamisen sijaan myös selällä ja takaosalla.

Otin loppuun vielä laukannostoja ravista, ja kierrokset nousivat jo suhteellisen rennolla ratsullani taas pilviin. Alkuun sainkin hakea vain hyvää tuntumaa ja sitä kautta tempoa. Lopulta tamma laski päätään ja siinä samalla vauhtia. Se laukkasi lennokkaasti mutta täysin hallinnassa, mikä sai suupieleni kaartumaan entistä enemmän hymyyn. Tässä hevosessa oli selkeästi ainesta kouluradoille.

Virtuaalihevonen / a sim-game horse