Crosswick Villiers

Kuva tulossa!

Perustiedot

Rotu Suffolkinhevonen
Rekisterinumero
PKK id 
Sukupuoli Ori
Syntymäaika 20.08.2017, 5v
Väri Punarautias, tähtipiirto
Säkäkorkeus 164cm
Tuoja J.
Omistaja Possiikeri, VRL-07313
Kotitalli Possiikerin Virtuaalihevoset
KO Noviisi valjakko, työajo, HeC

Luonnekuvaus

Tallin edessä olevalla pellolla kyntöauraa vetää suuri punaruskea suffolkinhevonen. Sen kyljet kiiltelevät jo hiestä, mutta se puskee tarmokkaasti eteenpäin omistajansa ohjastamana. Pian on koko pelto kynnetty ja valmiina kylvöön.

Villi on lempinimestään huolimatta ehkä maailman rauhallisin ja seurallisin hevonen. Oria on oikeastaan vaikea uskoa oriiksi, koska se ei harrasta minkään maailman orimaista pelleilyä tai riehumista, vaan on tasaisen varma ja helppo käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa. Villillä on  lehmän hermot ja se onkin erittäin hyvä työhevonen.

Villi nauttii suuresti harjaamisesta, etenkin kumisualla hierottaessa. Se ei ole suinkaan herkkänahkainen, vaan tykkää vähän reilummasta käsittelystä. Myös veden kanssa ori tulee toimeen oikein hyvin ja rakastaakin pitkiä kylvettelyhetkiä kesäauringossa.

Kengittäjään Villi suhtautuu pienellä varauksella ja onpa joskus käynyt niinkin, että se on jouduttu rauhoittamaan kengityksen ja kavioiden huollon ajaksi. Normaalisti Villi kuitenkin sietää toimenpidettä, kunhan siihen on kunnolla valmistauduttu. Eläinlääkärin kanssa Villi taas sitten onkin parhaita kavereita, kunhan mokoma muistaa muistaa oria porkkanalla tai parilla. Villiä on helppo lahjoa.

Ratsunalkeitakin Villi on päässyt kokeilemaan ja on oikein mukava maastoilukaveri. Mitään suurta ja ihmeellistä ei Villin kanssa olla selästä käsin edes yritetty tehdä, mutta vaihtelun vuoksi on välillä kiva vähän satulassakin käväistä. Villi tykkääkin siitä, että sitä haastetaan tekemään erilaisia asioita.

Valjakkohevosena Villi on ehkä vähän laiskahko, mutta toisaalta tasaisen luotettava. Se ei tee yllättäviä spurtteja suuntaan tai toiseen, eikä sen takana tarvitse pelätä. Pikemminkin ohjastaja joutuu hieman houkuttelemaan Villiä kulkemaan omalla moottorillaan. Parhaimmillaan Villi kun on työhevostehtävissään; kuormanvetäjänä ja peltojen kyntäjänä ja niin edelleen.

Villi tulee hyvin toimeen muiden hevosten kanssa, mikä on suureksi eduksi esimerkiksi parivaljakkoajoa kokeiltaessa. Sen voi myös huoleta tarhata muiden rauhallisten oriiden tai ruunien kanssa. Villille käy kaikki ja yleensä Villi käy kaikille. Sen kanssa on helppo tulla toimeen.

Sukutaulu

I. Crosswick Jacobite, evm II. Dovecote Johnson

IE. Foxglove
E. Crosswick Vanilla, evm EI. Rosmoor Montague
EE. Crosswick Pippi

Jälkeläiset

00.00.0000 t./o./r. Hevosen nimi- i./e. Hevosen nimi – om. Nimi, Talli

Kilpailut

Päiväkirja

 

10.02.2018 – Villin kanssa metsässä – Possiikeri

Komea suffolkinhevosori Villi saapui tallillemme muutama päivä sitten. Nyt kun se on saanut totutella meidän menoon ja meininkiin vähän aikaa, on aika alkaa treenaamaan sen kanssa erilaisia asioita. Tänään kävimme ihan vaan nuuhkimassa lähimetsän tuoksua, rekiajelulla. Villi tuntui olevan melko reippaalla päällä ja päästelimmekin menemään ihan kunnon vauhtia metsäpolkua pitkin. Tielle tullessamme hidastimme ravista käyntiin ja annoimme raikkaan talvi-ilman täyttää keuhkomme. Oli kerrassaan ihanaa ja Villi vaikutti niin luotettavalta hevoselta, että sen kanssa uskaltaisi tehdä melkein mitä vain!
Virtuaalihevonen / a sim-game horse