Easton’s Puzzle

 

Perustiedot

Rotu Westfalen
Rekisterinumero VH17-048-0041
PKK id #PKK2375
Sukupuoli Ori
Syntymäaika  15.08.2017, 3v
Väri Ruunikko
Säkäkorkeus 168 cm
Kasvattaja Loci, VRL-12679
Omistaja Possiikeri, VRL-07313
Kotitalli Possiikerin Virtuaalihevoset
KO GP RE 100 cm, koulupainote

Luonnekuvaus

Tallilla vastaasi tulee karsinassaan seisoskeleva komea ruunikko westfaleninhevonen. Se katselee ympärilleen hieman kiihtyneen näköisesti. Se kävelee pilttuunsa ovelle ja ojentautuu kaula pitkänä sinua kohti. Sen karsinan ovessa lukee ”Fuzz”. Ori haistelee sinua uteliaasti ja pärskähtää. Sitten se painuu takaisin pilttuuseensa ja steppailee hetken edes takaisin, kunnes se tottuu läsnäoloosi.

Fuzz on luonteeltaan hieman herkkä. Se tutkailee ympäristöään aina valppaana ja on valmis hypähtämään liikkeeseen jos se havaitsee jotakin pelottavaa. Tästä syystä Fuzz ei ole paras mahdollinen maastoratsu – se on vähän turhankin säpsäkkä. Maneesissa ja kentällä Fuzz osaa olla näyttävä ja hyvin käyttäytyvä ratsu.

Hoitaessa Fuzz on välillä vähän ongelmainen – se nimittäin tykkää maistella vähän kaikkea. Hoitajan iho ei ole poikkeustapaus. Ori vaatiikin napakkaa otetta ja sitä pitää uskaltaa kieltää reippaalla äänellä. Muuten Fuzz on kuitenkin oikein kiltti, eikä se myöskään näyki pahaa pahuuttaan, vaan uteliaasti. Fuzz antaa satuloida ja suitsia hyvin.

Kouluratsuna Fuzz on oikea unelma: se on herkkä avuille ja erittäin osaava. Oria ei täydy pyytää monesti, jotta se suorittaa tehtävänsä. Ori toimii hyvin pehmeällä tuntumalla ja osaa kulkea nätisti muodossa. Se on kuuliainen ja nöyrä. Esteillä Fuzz ei ole kovin taitava ja saattaa helposti kuumetakin.

Sukutaulu

I.  Oldfinion EastonVH16-013-0115
KTK-II
II. EmmanuelVH16-013-0088
KTK-II, VIR MVA ch.
III. Edgar, evm
ruunikko oldenburg 174cm
IIE. Jaicee, evm
kimo oldenburgh 162cm
IE. Deaf BeatVH15-013-0128
KTK-III, KRJ-I
IEI. Berend, evm
rautias oldenburg 169cm
IEE. Delphis, evm
tummanruunikko oldenburg 162cm
E. Mozaic v.d. ZelosVH16-048-0005 EI. MorgenprachtVH15-048-0046 EII. Morgensonne, evm
westfalen
EIE. Strahlend, evm
westfalen
EE. Jalastar EEI. Jeronimo, evm
tummanruunikko westfalen 168cm
EEE. Starry, evm
mustanruunikko westfalen 165cm

Jälkeläiset

00.00.0000 t./o./r. Hevosen nimi- i./e. Hevosen nimi – om. Nimi, Talli

Kilpailut

PKK

14.02.2018 – Jinnilä – Luokka 3. Puoliveriorit – tuom. Viiru – HY, EM: Tekniikka
27.01.2018 – Zelos – Luokka 2. Puoliveriset orit – tuom. Viiru – EO-sert
24.08.2017 – Auburnin Kartano – Rakenne: varsat – EO-SERTEM tekniikasta
01.10.2017 – Zen – Myytävät varsat – EO-SERT
15.10.2017 – Järnby – 1. Rakenne: puoliverivarsat – EO-SERT

Päiväkirja

 

17.11.2017 – Koulutreeni – Kristian (VRL-10480)

Kun treeni Katanan kanssa oli purkissa, vaihdoin tamman varusteet fleeceloimeen ja sitten seuraavan hevosen pesarille. Toinen ratsastettavani oli tänään 3-vuotias oripoika Easton’s Puzzle. Ruunikko katseli minua uteliaana ja aavistuksen epäluuloisena. Juttelin orille rauhalliseen sävyyn, kun kiinnitin sen pesarille ketjuihin ja harjailin silkkistä karvaa. Väistelin tyynenä kookasta oria sen steppaillessa sinne tänne. Tovin nuorta hevosta harjattuani se alkoi rauhoittua – ehkä tää uusi mies olikin ihan ok. Tyytyväisenä hymyillen kurotin ottamaan kaviokoukkua harjaboksista, kun Fuzz nappasi takistani kiinni. Komensin oria tomerasti.

”Oot sä aika vauva vaikka ootkin jo noin iso”, hymähdin. Fuzz katseli minua viattomasti enkä voinut kuin naurahtaa. Taputin oria kaulalle, kun kipaisin hakemaan varusteet. Ne saatiin ongelmitta hevoselle niskaan, ja lähdimmekin sitten pihalle. Oli jo ihan pimeää. Hemmetin marraskuu. Onneksi oli maneesi.

Fuzzin mielestä lyhyt matka tallista maneesiin oli kuitenkin aivan hirveän pelottava. Ori hyppäsi pystyyn, kun pensaikossa rasahti.

”Whoaa, easy boy”, puhelin ja annoin orille tilaa tanssahdella aikansa. Ihan kuin joku hirviö olisi hypännyt sen kimppuun pimeydestä. Hirviö oli kuitenkin pelkkä orava. Sieraimet ja silmät levällään Fuzz korskui vierelläni, kun talutin sen sisään maneesiin. Seinien sisäpuolella hevonen kuitenkin rauhoittui nopeasti.

Itse treeni meni hienosti, alkukäyntien aikaista levottomuutta lukuun ottamatta. Hirviö-oravan unohduttua Fuzz kulki nätisti avuilla ja hakeutui kevyellä työstämisellä muotoon. Työskentelimme jokaisessa askellajissa, väistöjä ja siirtymisiä treenaten. Nuoreksi oriksi Fuzz oli suorastaan hämmästyttävän kuuliainen ja nöyrä. Tällaisen hevosen kanssa työskentelisi mielellään toistekin!


 
© Loci

© Alexiina C.
Virtuaalihevonen / a sim-game horse