Hämärä-Ukko

 

Perustiedot

Rotu Suomenhevonen
Rekisterinumero
PKK id 
Sukupuoli Ori
Syntymäaika  08.03.2018, 3v
Väri Voikko
Säkäkorkeus 162cm
Kasvattaja Possiikeri, VRL-07313
Omistaja Possiikeri, VRL-07313
Kotitalli Possiikerin Virtuaalihevoset
KO VaB RE 80cm, yleispainote

Luonnekuvaus

Voikko suomenhevonen tanssii musiikin tahdissa ratsastaja selässään maneesissa. Jokaisen askeleen osuessa maahan kuuluu tömähdys. Orin ilme on rauhallinen ja olemus rento. Se vilkaisee maneesin portille ja jatkaa sitten työskentelyään korvat hörössä.

Ukko on luonteeltaan varsin letkeä kaveri, joka ei turhia stressaa! Se on vilpittömän läsnä ja oikeasti rauhallinen suomenhevonen. Sen kanssa on mukava touhuta, koska koskaan ei tarvitse pelätä mihin se on ryhtymässä seuraavaksi – ori ei kerta kaikkiaan tee mitään ennalta-arvaamatonta ja typerää, se ei ole sen luonteinen.

Ratsuna Ukko on oikein passeli. Siltä luonnistuu niin koulu kuin esteetkin. Orilta löytyy oma moottori, mutta se ei yleensä turhia hurjastele. Rauhallisena luonteena Ukko tekee tasaisen varmaa työtä ratsunakin. Se ei säiky eikä hötkyä. Kouluratsuna se on oikein komea ilmestys ja hurmaakin yleisön suurilla, varmoilla askelillaan. Ratsastajan näkökulmasta se on kevyt kädelle ja herkkä pohkeelle. Sen sijaan painoavuille ori voisi jopa olla hiukan herkempikin. Esteillä saattaa harvinaisesti käydä niinkin, että Ukko jopa hiukan yli-innostuu. Normaalisti se kuitenkin tekee tasaisen varmaa työtä hyppien hyvällä ilmavaralla ja kuunnellen ratsastajansa apuja tarkasti.

Hoidettava Ukko on tosi mukava. Sen kanssa on kiva touhuta, sillä se osaa osoittaa mieltymyksiään hyvin selkeästi. Ukko on pääasiassa hyvin positiivinen hevonen, joka on yleensä aina hyvällä mielellä. Siltä löytyy huumorintajua ja joskus se hieman hölmöileekin. Pääasiassa orin kanssa sujuvat kaikki hoitotoimenpiteet hyvin. Se rakastaa harjaamista ja antaa satuloida ja suitsia ilman sen kummempaa showta. Se on eläinlääkärin ja kengittäjän visiiteillä kiltisti ja kulkee riimunpäässä rauhallisesti ihmisen rinnalla. Ongelmia saattaa tulla, kun oria yrittää lastata traileriin, mutta muutamalla porkkanalla ja rohkaisevilla sanoilla sekin onnistuu.

Muiden hevosten kanssa Ukko tulee toimeen vallan mainiosti. Se on rauhallinen kuin ruuna ja sen voi tarhata useampien orienkin kanssa. Se tyytyy laumassa kakkosorin asemaan, eikä aiheita turhia tappeluita.

Sukutaulu

I.  HämärämiesVH17-018-0910 II. Hämärä Hämäys, evm
punarautias suomenhevonen 160cm
III. Härmästys
IIE. Kuningas Midas
IE. Meena, evm
vaaleanrautias suomenhevonen 159cm
IEI. Tieto-Merlin
IEE. Tieto-Merlin
E. AurinkokuningatarVH17-018-1942 EI. Ryysyläinen, evm EII. Muskettisoturi
EIE. Seidonneito
EE. Käsikädessä, evm EEI. Shamaanisynti
EEE. Ehdoton

Jälkeläiset

00.00.0000 t./o./r. Hevosen nimi- i./e. Hevosen nimi – om. Nimi, Talli

Kilpailut

Päiväkirja


Virtuaalihevonen / a sim-game horse