Rosegarden’s Imperial Dragon

 FF

Perustiedot

Rotu Suomalainen ratsuponi, poniverta 50%
Rekisterinumero VH17-029-0237
PKK id #PKK2521

Sukupuoli Tamma
Syntymäaika  01.11.2017, 0v
Väri Mustanpäistärikkö
Säkäkorkeus (aikuisena 148 cm)
Kasvattaja Rósgarður
Omistaja Possiikeri, VRL-07313
Kotitalli Possiikerin Virtuaalihevoset
Tavoite KO HeA RE 100 cm, yleispainote

Luonnekuvaus

Sievä pieni lohikäärmeenpoikanen katsoo sinua suuret silmät pyöreinä, pää kallellaan. Sen ilme on niin suloinen, ettet voi olla ihastumatta siihen. Lohari on tallin lemmikki. Sitä rakastavat aivan kaikki. Se on hullunkurinen pikkuotus, jonka kanssa menoa ja meininkiä riittää vaikka muille jakaa!

Sukutaulu

I. Manuel, VH13-027-0298
ruunikko new forestinponi
Fn, YLA3, NFL-II
II. Lucky Slipper, VH13-027-0146 III. Lucky Break, evm
musta  143cm
IIE. Slippery Sharon, evm
ruunikko 138cm
IE. Trapeze ClownVH13-027-0153  IEI. Bit A Goliath, evm
ruunikko  143cm
IEE. O Mabelle, evm
ruunikko 140cm
E. Midnight Run 0417VH17-006-0020
mustanpäistärikkö englantilainen täysiverinen
EI. Killer King
(sivut kadonneet)
EII. –
EIE. –
EE. Street Runner
ruunikonkimo englantilainen täysiverinen
EEI. Mighty Grepa, evm
ruunikko 164cm
EEE. Smokin’, evm
mustankimo  163cm

Jälkeläiset

00.00.0000 t./o./r. Hevosen nimi- i./e. Hevosen nimi – om. Nimi, Talli

Kilpailut

PKK

FF-arvonimi (finest foal) myönnetty 2018.

16.12.2017 – Equestrian Center Amjad – PKK – 5. Kaikki varsat – EO-SERTEM-tekniikasta – tuom. Aksu
27.01.2018 – Zelos – PKK – 9. Varsat – EO-SERT – tuom. Lynn
17.02.18 – Newerra – PKK – 1. Varsat – EO-SERT – tuom. Aksu

 

Päiväkirja

 

16.01.2018 – Turinoita varsa-ajalta – Possiikeri

Pieni suurisilmäinen varsanruipelo tuijotti minua karsinastaan odottavaisesti. Se tiesi ”mamman” tulon merkitsevän, että jotain jännää oli tapahtumassa. Avasin karsinan oven ja menin varsan luokse. ”Heippa pikku-Lohari,” tervehdin varsaa iloisesti ja rapsutin sen lapaa. ”Oletkos ollut kiltisti yöllä?” Varsa katsoi minua takaisin viattoman oloisena. Ja sellainen se olikin, viaton pikkuotus.

Olin aiemmin aamulla ruokkinut hevoset, joten nyt minulla oli hyvin aikaa leikkiä pikku-Loharini kanssa. Ensin kuitenkin harjasin sen turkkia, joka oli pörröinen kuin mikä. Talvikarvaa nimittäin. Lohari ei meinannut millään malttaa pysyä aloillaan, mutta mitä muuta voisi odottaa tällaiselta alle vuotiaalta lapsoselta.

Perusteellisen harjaamisen jälkeen laitoin varsalle riimun päähän ja lähdin sen kanssa ulos. Ilmassa oli pakkasen tuntua ja kylmä viima kävi vasten poskeani. Lohari ei näyttänyt olevan moksiskaan – toki tallissakin oli viileää, mutta oli ulkona kyllä kylmempi. Pikkuhevonen tepasteli perässäni iloisena ja välillä kurotti päätään kohti takinhihaani ottaakseen siitä kiinni. Toruin pikkuherraa tiukkaan ääneen.

Päästyämme maneesiin suljin oven huolellisesti ja laitoin vielä portin kiinni. En halunnut että Lohari lähtisi taas karkuteille. Tämä pikku vintiö oli nimittäin erittäin taitava karkaamaan tarhastaan ja laitumelta. Sen kanssa sai olla silmä tarkkana. Päästin Loharin kuitenkin irti ja otin siltä riimun pois – tiesin, että juostuaan se tulisi mielellään luokseni hakemaan pari porkkanaa ja rapsutuksia. Ei tarvinnut pelätä, etteikö sitä saisi kiinni.

Sitten aloitimme itse työskentelyn. Juoksin varsan kanssa maneesissa muutaman kerran edes takaisin, leikkien. Seuraavaksi pyysin sitä luokseni ja silitin sen kehoa sieltä täältä. Tapautin sitä lautasille ja se hieman kavahti, mutta tuli kuitenkin nopeasti takaisin luokseni ja jatkoimme leikkiä. Hetken päästä sain taputtaa varsaa kaikkialta ilman, että se säikähti ja säntäsi pakoon. Tätä harjoitetta seurasi taas riemuinen ympäri ämpäri kirmailu. Lohari nautti päästessään pitkän yön jälkeen venyttelemään jäseniään.

En kiusannut varsaa sen kauempaa (kauempaa ja kauempaa, olimme olleet maneesissa kuitenkin jo sen puolisen tuntia) vaan kutsuin sen luokseni, annoin sille pari porkkanaa palkinnoksi ja laitoin riimun takaisin sen päähän. Lähdimme takaisin talliin. Tallissa laitoin varsalle kevyen loimen, joka vähän lämmittäisi sitä ulkona ja vein sen sitten tarhaan yhdessä muiden varsakavereiden kanssa. Jäin hetkeksi katsomaan niiden leikkiä ja myhäilin tyytyväisenä. Oli minulla aika hieno lauma, vaikka itse sanonkin.

Virtuaalihevonen / a sim-game horse